Одржано “Вече `Вечерњих новости` под Мајевицом” :: Semberija INFO ::

 

Одржано “Вече `Вечерњих новости` под Мајевицом”


У угљевичком Центру за културу, 28.05.2019.,  одржано је “Вече `Вечерњих новости` под Мајевицом” на коме је промовисана књига “Оне су промениле Србију-изузетне српкиње”, аутора Милене Марковић и Татјане Лош.

Аутор књиге Милена Марковић, познати хуманиста, ратни извјештач и новинар “Вечерњих новости”, истакла је да се у књизи говори о 70 изузетних жена које су мијењале Србију, од Јелене Анжујске до Ане Ивановић.

“Оне су оставиле лекцију доброте, племенитости, училе су нас да будемо бољи. Међу њима су и ратнице, сликарке и научнице”, рекла је Марковићева, те додала да им је била жеља да оставе нешто трајно за коријене и будућност.

Начелник општине Угљевик Василије Перић поздравио је све присутне и захвалио компанији “Новости” за сарадњу и подршку.

“Ово је доказ да постоји јака веза са матицом Србијом, али и матице са Републиком Српском. Вечерас је прилика да поздравимо земљакињу из Угљевика Милену Марковић која је учинила много за Републику Српску”, рекао је Перић.

Он је најавио да ће локална заједница у наредном периоду подржавати све овакве и сличне догађаје културе.

Шеф дописништва “Новости” у Лозници Владимир Митрић рекао је да је ова компанија прихватила медијско спонзорство у изградњи Спомен-куће “Филипу Вишњићу”, што ће бити значајан пројекат у Републици Српској.

Након промоције књиге уредник рубрике “Трн” у “Вечерњим новостима” Бојан Љубеновић отворио је изложбу карикатура “Пјер”.

“Изложба карикатура `Пјер` је некадашња најзначајнија изложба карикатура на простору бивше Југославија, а данас на територији Србије. Ово је 51. година како се организује. На конкурсу учествују најбољи карикатуристи из Србије, а награде су златни, сребрни и бронзани `Пјер`, то је врхунац сваког карикатуристе и нека врста Оскара карикатура”, рекао је Љубеновић.

Љубеновић је након отварање изложбе поклонио брошуру карикатура начелнику Угљевика Василију Перићу и напоменуо да ће ова изложба у угљевичком Центру за културу бити изложена сљедећих седам дана.

Директор Центра за културу Предраг Вујевић рекао је да се путем промоције књига које издају “Вечерње новости” чини много како би се младим суграђанима показало, кроз биографије познатих Српкиња, на који начин треба да се измјени систем вриједности који је данас поремећен.

Угљевик инфо